Monday, March 21, 2022

Uppsats om fetma

Uppsats om fetma



Den beräknade årliga medicinska kostnaden för fetma i USA. Pediatrisk fetma kan orsaka ett fåtal hälsoproblem, mentala och sociala problem, inklusive lungsystemet, mag-tarmsystemet, kardiovaskulära systemet och ortopediska. New York, NY: Springer Publishing Company. Referenser Banerjee, uppsats om fetma, E. Lagringskapaciteten uppsats om fetma magen blir mindre. Även om fetma vid en tidpunkt bara ansågs plåga industrialiserade länder, har frågan varit på uppgång även i utvecklingsländer, särskilt bland välbärgade stadsbefolkningar.





Primär sidofält



Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Uppsatsexempel om fetma. Uppsatsexempel. Detta problem förvärras av förekomsten av stillasittande livsstilar och brist på möjligheter till träning. Bortsett från popkulturens estetiska klagomål, uppsats om fetma, ofta är fetma korrelerad med allvarliga hälsoproblem som hjärtsjukdomar och diabetes uppsats om fetma långsiktiga konsekvenser för folkhälsan. Hur bekämpar vi fetma som individer och samhälle? Berätta allt om det i din uppsats! Kolla in exempel på uppsatser på internet för att få en känsla av hur du vill skriva dina potentiella argumenterande uppsatser.


Gör en disposition och gör därifrån en uppsats med inledning, kropp och avslutning. Läs mer. Faktorer som kan leda till fetma ord 4 sidor. Orsaken till fetma varierar inom olika människor men i de flesta fall börjar den när en person konsumerar eller får i sig fler kalorier än vad de förbränner genom fysisk aktivitet, oavsett om det är träning eller vardagliga normala aktiviteter som kräver att du rör dig, uppsats om fetma. Eftersom de Nutrition Fetma. Fettvävnad, aptit, bantning, uppsats om fetma, Graviditetsdiabetes, hälsosam kost, spädbarn, kost. Vad är fetma? Fetma är tillståndet att personen är överviktig. Det finns så fettvävnad, kroppsform, fetma hos barn, kost, övervikt, uppsats om fetma. Fetma är när våra kroppar lagrar mer än de acceptabla mängderna fetter som kan ha en kraftfull effekt på vår hälsa.


Därför, uppsats om fetma, Människor blir överviktiga av många anledningar. dessutom är de mest trendiga vanorna som orsakar fetma indiskretion näring och stillasittande livsstil, sluta träna Matsäkerhet Medicare Obesity. Den överviktiga eller feta bland U. medborgarna lutar i en chockerande takt. För närvarande står det på Det är en skrämmande sanning som måste erkännas av hela samhället. Fetma verkar vara Fetma är en vanlig och förebyggbar sjukdom av klinisk betydelse och betydelse för folkhälsan. Det är ofta en stor riskfaktor för utveckling av flera icke-smittsamma sjukdomar, betydande funktionsnedsättning och för tidig död. Fetma definieras som ett tillstånd av onormal eller överdriven fettansamling i fettvävnad, kroppsfettprocent, uppsats om fetma, Kroppsmassaindex, Kroppsform, Fett, Näring, Övervikt.


Det finns sex huvudsakliga uppsats om fetma det kan förklaras varför det finns en ökning av fetma både hos vuxna och barn i USA. Först och främst är den tekniska förändringen. Teknologisk förändring verkar vara en positiv förändring för samhället. Det förbättrar jordbruk, transporter, barnfetma, ätande, uppsats om fetma, Fast casual restaurang, mat, undernäring, näring, övervikt. De uppsats om fetma konsekvenserna av övervikt och fetma är allvarliga och genomgripande. Person som är uppsats om fetma eller överviktiga, kommer de att bli utsatta för stigma.


Sedan utsätts de också för negativa intryck i sitt liv, till exempel vid anställning, uppsats om fetma, på universitet, på sjukvårdsinrättningar, på fettvävnad, aptit, bariatrik, hetsätningsstörning, Body mass index, Kroppsform, Kroppsvikt, Fetma hos barn, Ätstörningar, Undernäring. Fetma var en gång känt för att vara ett personligt problem för individer över hela landet. I en mycket snabb takt har fetma blivit ett av de mest omtalade sociala problemen i Amerika. Det finns många olika teorier och frågor om varför fetma har vuxit Kroppsform, barnfetma, uppsats om fetma, Skräpmat, näring, feta barn, övervikt. Han hävdar att att spendera en stor summa pengar på program mot fetma är det felaktiga sättet att få slut på fetmaepidemin.


Enligt hans åsikt är det bästa Under de senaste åren har fetma blivit en primär oro för regeringen och hälsoindustrin på grund av dess snabba tillväxt i det moderna samhället. Människor besitter förmågan till fri vilja - det vill säga att frivilligt välja ett specifikt tillvägagångssätt. Vissa val leder dock till oönskade konsekvenser, särskilt val som handlar om mat och fysisk aktivitet. Fetma i USA har stadigt stigit i decennier, med procentandelar Fetma har blivit en världsomspännande fråga under åren och den fortsätter att växa, uppsats om fetma. Fetma finns i USA, och det påverkar alla oavsett ras, kön, uppsats om fetma ålder de är.


Fetma är allmänt känd som en sjukdom Många människor, när de tänker på en epidemi, kan tänka sig en dödlig influensa eller någon annan sjukdom som skulle vara dödlig. De flesta blir chockade när de får reda på att fetma faktiskt är en epidemi av sådana proportioner som anses vara den andra förebyggbara dödsorsaken Fetma har förekommit i USA sedan början. Fetma har varit ett konstant problem för flera människor i många år, och det kommer att fortsätta att bli värre, uppsats om fetma. Man fann att vart femte barn från åldrarna 6 till En anledning till att fetma bör klassificeras som en kronisk multifaktoriell sjukdom beror på den komplexa multifaktoriella etiologin som orsakar en kronisk progressiv sjukdom.


I decennier har det varit en stor debatt om huruvida fetma orsakas av ätbeteende eller de fetma miljöerna Fetma är den näst vanligaste dödsorsaken i USA. Fetma definieras som att ha ett BMI kroppsmassaindex som är större än eller lika med ett mått på Forskning visar att majoriteten av människorna i USA är Medicare Obesity. I den här uppsatsen kommer jag att diskutera fetma hos vuxna och den effekt det har på deras hälsa och livsstil. Fokus för denna uppsats kommer att ligga på Storbritanniens Storbritanniens befolkning. Fetma är känt som fettet som finns i kroppen vilket är Nursing Care Plan Fetma Stress.


Befolkningen i USA växte mycket snabbt eftersom det fanns mer mat på grund av förbättringar inom jordbrukstekniken. Den resulterande överproduktionen av livsmedel har tvingat jordbruksföretag att hitta fler sätt att marknadsföra sina produkter, vilket har lett till Uppsats om fetma att bli fet i ett företag Betydelsen av matfetma. Äta, snabbmat, mat, skräpmat, undernäring, näring, socker. Inledning Fetma och depression är idag en av de största problemen som våra samhällen står inför. Dessa två problem ses olika på av massorna men de delar båda gemensamma kopplingar och kopplingar mellan där båda interagerar ömsesidigt. Uppsats om fetma modern forskning och teknik, depression fetma.


Kroppsfettprocent, Body mass index, Kroppsform, Kroppsvikt, Depression, Kvinnlig kroppsform, Major depression, Humörstörningar, Näring, Övervikt. Syftet med denna rapport är att identifiera minskad fetma för att främja ett hälsosamt liv, och använda ersättningar för livsmedel som är ohälsosamma, genom att ersätta dem med hälsosamma ingredienser. Bakgrund och betydelse Hälsosam mat kan definieras som hälsoeffekter av en hälsosam kost för företagsframgång Hälsosam mat fetma. Fetma är det tillstånd där en person är överviktig, det är en allvarlig kronisk sjukdom som orsakar negativa effekter i de flesta av kroppens organ.


Några av de sjukdomar som kan upplevas mycket av människor som lever med fetma inkluderar hjärtsjukdomar, Childhood Obesity Medicare Obesity. Barnfetma, Uppsats om fetma av barndomsfetma, Fråga om fetma, Nutrition. Dessutom blir människor överviktiga uppsats om fetma många olika anledningar. Dessutom är de mest trendiga vanorna som orsakar fetma indiskretion näring och stillasittande livsstil, inte fettvävnad, aptit, kroppsform, fett, hälsa, näring, uppsats om fetma, Övervikt. Idrottare och sporter har funnits så länge någon kan minnas. Ungdomsidrotter å andra sidan har varit på en extrem ökning, särskilt med barndomens fetmaepidemi som världen står inför för tillfället. Atletisk träning har varit en av fetma tonåringar Training.


Är det förvånande att tonårsfetma har ökat? Vissa orsaker till stigande fetma kan bero på brist på fysiska aktiviteter som att spela sport, inte gå till gymmet, eller att inte ha paus och inte ha utomhusspeltid; andra skäl att ungdomar fetma tonåringar. Fettvävnad, tonåren, aptit, hetsätningsstörning, Body mass index, Kroppsform, Uppsats om fetma, Skräpmat, Undernäring, Näring. Det är många sjukdomar som har tagit över, vissa anses till och med vara epidemier. I U.





uppsats om Grekland



Hur bekämpar vi fetma som individer och samhälle? Berätta allt om det i din uppsats! Kolla in exempel på uppsatser på internet för att få en känsla av hur du vill skriva dina potentiella argumenterande uppsatser. Gör en disposition och gör därifrån en uppsats med inledning, kropp och avslutning. Läs mer. Faktorer som kan leda till fetma ord 4 sidor. Orsaken till fetma varierar inom olika människor men i de flesta fall börjar den när en person konsumerar eller får i sig fler kalorier än vad de förbränner genom fysisk aktivitet, oavsett om det är träning eller vardagliga normala aktiviteter som kräver att du rör dig. Eftersom de Nutrition Fetma.


Fettvävnad, Aptit, Bantning, Graviditetsdiabetes, Hälsosam kost, Spädbarn, Näring. Vad är fetma? Fetma är tillståndet att personen är överviktig. Det finns så fettvävnad, kroppsform, fetma hos barn, kost, övervikt. Fetma är när våra kroppar lagrar mer än de acceptabla mängderna fetter som kan ha en kraftfull effekt på vår hälsa. Därför blir människor överviktiga av många anledningar. dessutom är de mest trendiga vanorna som orsakar fetma indiskretion näring och stillasittande livsstil, sluta träna Matsäkerhet Medicare Obesity. Den överviktiga eller feta bland U. medborgarna lutar i en chockerande takt. För närvarande står det på Det är en skrämmande sanning som måste erkännas av hela samhället. Fetma verkar vara Fetma är en vanlig och förebyggbar sjukdom av klinisk betydelse och betydelse för folkhälsan.


Det är ofta en stor riskfaktor för utveckling av flera icke-smittsamma sjukdomar, betydande funktionsnedsättning och för tidig död. Fetma definieras som ett tillstånd av onormal eller överdriven fettansamling i fettvävnad, kroppsfettprocent, kroppsmassaindex, kroppsform, fett, näring, övervikt. Det finns sex huvudorsaker som kan förklaras varför det finns en ökning av fetma både hos vuxna och barn i USA. Först och främst är den tekniska förändringen. Teknologisk förändring verkar vara en positiv förändring för samhället. Det förbättrar jordbruk, transporter, barnfetma, ätande, snabb avslappnad restaurang, mat, undernäring, näring, övervikt.


De sociala konsekvenserna av övervikt och fetma är allvarliga och genomgripande. Personer som är överviktiga eller feta, kommer att bli utsatta för stigma. Sedan blir de också utsatta för negativa intryck i sitt liv, som i anställningsmiljö, på universitet, på sjukvårdsinrättningar, på fettvävnad, aptit, bariatrik, hetsätningsstörning, kroppsmassaindex, kroppsform, kroppsvikt, fetma hos barn, ätande störningar, Undernäring. Fetma var en gång känt för att vara ett personligt problem för individer över hela landet.


I en mycket snabb takt har fetma blivit ett av de mest omtalade sociala problemen i Amerika. Det finns många olika teorier och frågor om varför fetma har vuxit Kroppsform, Barnfetma, Skräpmat, Näring, Överviktiga barn, Övervikt. Han hävdar att att spendera en stor summa pengar på program mot fetma är det felaktiga sättet att få slut på fetmaepidemin. Enligt hans åsikt är det bästa. Dessa tre studier erbjuder olika tillvägagångssätt till urvalet av data som används i var och en av studierna och att undersöka var och en av dem ger en möjlighet att förstå hur olika uppsättningar data kan erhållas och vilka etiska parametrar som är förknippade med var och en bör vara.


Mayes I Mayes studie undersöker studien bioetikerna Peter Singer och Dan Callahans arbete för att ge en kritik av deras argument angående fetma. Fetma Sen fetma Fetma i Florida Fetma hänvisar till när en person väger mer än vad som krävs av hans längd. Överdriven fett samlas i kroppsdelarna i ett tillstånd. Det har ett antal negativa effekter. Den har ökat i de olika länderna under de senaste åren. Fysisk träning och kost görs för att förebygga fetma. Socker och fettfria produkter ska konsumeras för korrekt diet Murphy, Vad underlättar fetma? Äter mycket skräpmat Ohälsosamma föremål som finns på närliggande marknader Brist på övningar och fysiska aktiviteter. Florida rankas 27 i statens rankning enligt fetma.


Fetmafrekvensen i Florida är Andelen män som har fetma är Referenser Murphy, W. Minneapolis, MN: Twenty-First Century Books. Nies, M. Louis, Mo. Som det är uppstår fetma i kulturer som blir rika och börjar äta snabbmat. Läkare är också ansvariga för att främja myten att fetma är mer relaterad till genetik än till livsstil genom att felaktigt framställa statistiken om sjukdomen. Som ebMD påpekar, "Om en av dina föräldrar är överviktig, är det tre gånger så stor risk att du är överviktig som någon med föräldrar med hälsosam vikt. Ett barn som växer upp med att se en förälder äta potatischips och snabbmat medan de tittar på tv kan förebilda beteendet efter den föräldern.


Om föräldern är överviktig kommer barnet att bli överviktigt inte nödvändigtvis på grund av gener utan på grund av beteendemodellering. Offentlig politik bär också skulden för fetma. Det är en…. Arbetar Citerade Centers for Disease Control and Prevention. Fetma och övervikt. htm Sifferlin, Alexandra. Fetma -- Orsak. Under studien beaktades ett antal faktorer för utvärderingen av att kvinnor till skillnad från män i Saudiarabien utgör en större andel. Teman Livsstil och kost Pojkar och flickor i ungdomar studerades under minst två veckor på deras matvanor, under denna period observerades kvinnor att konsumera fler mellanmål än män eftersom män bara kunde äta mellanmål en gång i fjorton dagar till skillnad från sina kvinnliga motsvarigheter som för 14 dagar tog i genomsnitt mellanmål minst 12 dagar.


För konsumtionen av ris, bröd, nötter och fisk översteg andelen kvinnor som konsumerade detta andelen män i. Referenser Al-Gelban, K. Matvanor och träningsmetoder bland studenter på en saudisk lärarutbildning. Saudi Med J, 29 5 , Al-Rukban, M. Fetma bland saudiska manliga ungdomar i Riyadh, Saudiarabien. Saudi Med Journal, 34, Al-Shammari, S. Transkulturell inställning till att vara. S Gubbels. Talar om hur fetma är ett stort problem i vårt samhälle och hur det påverkar barn och vuxna. Artikeln talar om orsakerna och konsekvenserna av fetma och ger vissa förebyggande åtgärder för detta problem. Artikeln relaterar problemet med fetma med Health Belief Model och talar om hur modellen bidrar till att motivera människor att förändra hälsobeteendet i deras liv.


Den pekar på skälen till att människor gör beteendeförändringar i samband med Health Belief Model. S Gubbels, I artikeln "Health Belief Model in the Town of Obese Elderly Women use Health Education" av Zeng Gui Ying, talar författaren om hur Health Belief Model är en viktig källa till information och utbildning för de feta kvinnor som bor i städer och byar. Den berättar att hur modellen motiverar och uppmuntrar de överviktiga kvinnorna att... Referenser Baranowski, T. Är aktuella hälsobeteendeförändringsmodeller användbara för att vägleda förebyggande av viktökningsinsatser. Boskey, E. Sexuellt överförbara sjukdomar. Hälsotrosmodell. Galletta, G. Medicin Hälsa. S Gubbels, M. ISRN Fetma. Hälsoföreställningar om kostbeteende och fysisk aktivitet. Dessutom får de som är känslomässigt besvärliga och som är överviktiga – ofta en bidragande orsak till känslomässiga svårigheter – inte extra rådgivningstid.


Framtid Mycket modernisering måste göras för att möta detta ökade behov av överviktiga äldre och detta måste göras snabbt. Siffrorna ökar för varje dag och om inte några initiativ tas direkt kan det blåsa upp till en fullvärdig katastrof i framtiden. Det första och främsta steget som krävs är att förändra det nuvarande sjukvårdssystemet för att göra det mer effektivt och ändamålsenligt. Förändringar måste göras i leveransen av tjänster samt betalningar för att göra den mer tillgänglig för äldre. Ytterligare ett viktigt steg... Referenser Arterburn, David E. Den kommande epidemin av fetma hos äldre amerikaner. Journal of the American Geriatrics Society. Total och central fetma bland äldre latinamerikaner och föreningen med typ 2-diabetes.


Fetmaforskning 9 , -- ; doi: Åldrar, sjukvård kan behöva ändras. HealthDay Consumer News Service. Dutton, Drake, D; Engelke. K; McAuliffe, M; Rose, M. Utmaningar som sjuksköterskor står inför när det gäller att ta hand om sjukligt överviktiga patienter i akutvårdsmiljön. Kirurgi för fetma och relaterade. Enligt en studie av kostrelaterade kroniska sjukdomar bland svarta män i Florida fann man att nästan två tredjedelar av de svarta i Florida uppskattas löpa risk för hälsoproblem relaterade till övervikt. Procentandelen av den totala befolkningen som löper risk för hälsoproblem relaterade till övervikt jämfört med delstaten Florida visas i tabell 2 nedan.


Tabell 2. Källa: Diet-elated Chronic Diseases, Florida National Black Det är klart att det är mer involverat i epidemiologin och... Referenser Anderson, P. Ekonomiska perspektiv på barnfetma. Economic Perspectives, 27 3 , Collins, C. Afroamerikanska kvinnors hälsa och sociala frågor. Westport, CT: Auburn House. Dietrelaterade kroniska sjukdomar som oproportionerligt påverkar afroamerikanska män. Delstaten Florida: Hälsa. Hämtad 16 februari från www. Drevenstedt, G. Ras och etniska skillnader i effekterna av religiöst närvaro på subjektiv hälsa.


Review of Religious Research, 39 3 , Detta är ett område som får lite uppmärksamhet, men det lovar att bli fruktbart om uppmärksamhet ägnas åt det. Vårdläkaren kommer att kombinera försök att nå denna grupp med administrativ policy och i kombination; det kommer att bli en moderering av problemet i skolan. De populära barnen i skolan sätter normerna för skolorna och påverkar värderingarna inom skolan. De populära barnen är i allmänhet inte de som är överviktiga, de kan göra sig roliga med överviktiga barn. Ett medvetenhetsprogram som gör det möjligt för populära barn att observera effekten av deras hån och andra ovänliga kommentarer på sina kamrater kan få en önskan i deras hjärtan att bli en del av lösningen snarare än problemet.


I kombination med ett administrativt tillvägagångssätt som uppmuntrar till mer motion som är fysisk och i kombination med ett skolklimat av stöd för att äta hälsosam mat. Denna strategi kommer att skapa förändringar... Referenser Anderson, Patricia M. Och slaktaren Kristin F. Fetma hos barn: trender och potentiella orsaker till barnens framtid, 1 : CDC-faktablad: Mat och dryck som säljs utanför skolmatsprogrammen. Journal of Health and Social Behavior, 45 4 I det avseendet är det mer sannolikt att sådana livsmedel konsumeras av personer med lägre inkomster eftersom de försöker skydda några dollar. När det gäller tekniska och jordbruksinnovationer, förklarar Nnakwe att sådana händelser driver ner priserna på mat Billigare mat kan motivera människor att äta mycket mer än sina vanliga portioner.


Vidare kan viktökning och därmed fetma vara ett resultat av att sluta röka. Det finns olika skäl som stödjer detta påstående. Till att börja med kan de som slutar röka öka mängden mat de får i sig, till stor del eftersom individer tenderar att smaka bättre på maten efter att de slutat röka National Institutes of Health. Att sluta röka påverkar dessutom kroppens kaloriförbränningshastighet. Enligt National Institutes of Health, "höjer nikotin hastigheten med vilken din kropp bränner kalorier. Works Cited Centers for Disease Control -- CDC. National Institutes of Health -- NIH. Nnakwe, Nweze E.


Community Nutrition: Planera hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande. Rossen, Lauren M. Och Eric a. Fetma New York, NY: Springer Publishing Company. Marknadsplan för förebyggande av fetma Förebyggande av fetma ideell organisationsmarknadsplan Det primära syftet med denna rapport är att hjälpa investerare att förstå behovet av ett program som kommer att hjälpa till att minska fetma i hela Storbritannien och sedan mindre utvecklade länder i Östeuropa. Problemet är att den miljö som många utvecklade länder har skapat åt sig själva främjar fetma utan att ha för avsikt att göra det.


Målet är att använda ett program som har visat sig vara effektivt för att se till att människor har de verktyg de behöver för att kunna bekämpa fetma. Problemet är att övervikten dominerar bland de fattiga och särskilt bland kvinnor och barn. Referenser Arozian, M. Varumärke för ideella organisationer: Hur en gemenskap ideell organisation kan etablera en närvaro bland dem som den tjänar och dem som den är beroende av för att få stöd genom att länka dess namn till en mycket igenkännlig symbol. The Public Manager, 32 2 , Barreto, R. Underpresterande och överpresterande: En kvantil regressionsanalys av tillväxt.


Economic Record, 80 , Utmanande antaganden: Att tänka om "fetmaproblemet. Frumkin, P. Strategisk positionering och finansiering av ideella organisationer: Belönas effektivitet på bidragsmarknaden? Public Administration Review, 61 3 , Fetma är när en person har en ohälsosam mängd kroppsfett. Det gör att en person är överviktig i alla aspekter av kroppen. Det finns mycket kroppsfett på grund av övervikt. Det är viktigt för varje människa att ha lite kroppsfett. Men för mycket fett kan leda till många hälsoproblem. Det finns många faktorer som bidrar till fetma. Experter tror att vår tids högkaloridieter är skyldiga till majoriteten av fallen. Många människor äter mat som hamburgare, nuggets, glass, kakor, chips, godis och andra olika typer av snacks.


Dessa mellanmål är fulla av fetter och kalorier. Att äta fet mat bidrar till fetma. Fetma är också kopplat till kroppens genetik. Det kan uppstå om en person har fetma i familjen. Snabbmats länk till Obesity People... Bibliografi 1. Fast Food Nation, Eric Schlosser, 2. Mayo Clinic: Fetma www. BBC Health: Varför snabbmat gör dig tjock, 4 oktober. Övervikt och fetma, friska människor ledande hälsoindikatorer och National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Fetma är ett tillstånd där människor har för mycket fett i kroppen och som ett resultat av detta överskott av fett, slutar de med hälsoproblem som diabetes och hjärtrelaterade problem inklusive rörlighetsproblem och en minskad förväntad livslängd. En person anses vara fet när deras Body Mass Index BMI överstiger 30 g och BMI beräknas genom att dividera en persons vikt i gram med kvadraten av en persons längd i meter.


Idag är fetma ett stort problem som vårt samhälle står inför och mer än en tredjedel. Det finns många konsekvenser av fetma för samhället och ett sådant resultat är de högre medicinska kostnaderna för överviktiga människor. Vissa grupper är mer drabbade av fetma än andra... Referenser Vuxen Fetma Fakta. Centers for Disease Control and Prevention. Hämtas från:. Intervju med fetma med en överviktig individ För det här uppdraget intervjuade jag en överviktig individ från södra Florida-området. Jag tyckte att det var svårt att välja en individ utifrån deras fysiska tillstånd.


Det var definitivt en utmaning att, inte bara identifiera en sådan individ, utan också hitta ett sätt att närma sig dem utan att förolämpa eller få personen att känna sig obekväm över sitt tillstånd fetma på något sätt. Även om jag är bekant med vissa överviktiga människor genom mitt nätverk av vänner och familj, valde jag att välja en person som jag inte var bekant med så att det blev lite mindre press att inte vara kränkande i alla fall. Till exempel vet jag uppenbarligen att detta är ett känsligt ämne för många överviktiga människor, och jag var personligen orolig för att om jag på något sätt förolämpade någon som fanns i mitt nätverk så skulle det orsaka någon form av problem för min...


De förra har i uppdrag att förbättra balansen och överkomligheten för hälsosamma matalternativ och de senare anses vara värdefulla politiska förespråkare, med framstående underhållare och idrottare som tjänar till att sprida ett viktigt budskap. med avseende på distributionen av denna metod, även om vissa demografier är inriktade på sin ökade sårbarhet, är delstaten Kalifornien befolkningen som betjänas på det hela taget här. Implikationerna av denna serviceinriktning är avgörande för sådana stora befolkningssammanhang som Los Angeles County och storstadsområdet. Programmet underlättas i allmänhet av offentlig finansiering, såsom skattebetalarnas tilldelning som ges till California Department of Public Health.


Tjänster som tillhandahålls: Förebyggandets företräde är avgörande för vad COPP gör. Därför är en av dess kärntjänster tillhandahållandet av uppsökande till de demografier som anses vara högrisk. I vår forskning är populationer av särskilt intresse de som bor i... Citerade verk: Brownell, KD. Kultur spelar roll i fetmadebatten. Los Angeles Times. California Department of Public Health CDPH. Plan för förebyggande av fetma i Kalifornien COPP. delstaten Kalifornien. Los Angeles läns folkhälsa. Fetmaepidemin i Los Angeles County Adults. pdf Schwarzenegger, A. Förebyggande av fetma i Kalifornien. För ungdomar som bor i Delta är hälsoutbildning om modifierbara riskfaktorer obligatorisk om någon förändring ska ses. Gemenskapsinitiativ som kombineras och integreras med skol- och heminitiativ inriktade på hälsosammare kost har visat sig vara effektiva för att utbilda och behandla afroamerikaner som lider av fetma.


Stillasittande livsstil och dåliga matvanor i kombination resulterar inte bara i fetma utan också ofta allvarligare sjukdomar och komplikationer som upplevs av personer med diabetes mellitus, vilket är en vanlig komplikation av fetma bland afroamerikanska individer. Bibliografi Miljöpåverkan på fysisk aktivitet och fetma hos afroamerikanska ungdomar - ett perspektiv på flera nivåer. Från avdelningen för kost och fysisk aktivitet. Centers for Disease Control and Prevention, Atlanta GA. American Journal of the Medical Sciences. Kulturella attityder till vikt, kost och fysisk aktivitet bland överviktiga afroamerikanska flickor" av Josephine E.


Hughes, Gail D. Styrelse 8. Vi spenderar faktiskt mer pengar på hälsosammare mat jämfört med snabbmatsprodukter. Medan de förra kräver en större summa pengar, är den senare tillgänglig för även låginkomstfamiljer. Jämfört med rökning och alkohol är fetma inte annorlunda vid en första anblick. De skapar alla ett visst beroende av en smak eller smak. Samtidigt kan detta beroende stoppas och kontrolleras genom en stark vilja. Däremot kan fetma förvandla en frisk kropp till en hjärtlidande, med cirkulationsproblem och till och med psykologiska störningar och social avstötning. Fetma har blivit en påfrestning även för sjukvården. Detta beror på det faktum att det representerar orsaken till hjärtsjukdomar, blodtryck och svaghet i immunsystemet eftersom det inte konsumeras tillräckligt med vitaminer och för mycket negativa ämnen i sin tur.


Således kan hälso- och sjukvården, genom att tillhandahålla hjälp med... Referenser Evangelista, Arlene, et al. Fast Food Nation: Fetma som en epidemi. pdf Medicinska nyheter idag. Fetma bland kvinnor i U. Att bli mer socialt acceptabelt, säger studien. php Sibbald, Barbara. Fetma kan snart vara den främsta orsaken till dödsfall som kan förebyggas i USA. Canadian Medical Association Journal, Det finns många anledningar till detta, av vilka några har att göra med det moderna livet och andra som är hänförliga till personliga val som gjorts av individer och familjer för barns räkning. Visst, det moderna livet innebär mycket mindre fysisk aktivitet: personliga fordon och kollektivtrafik har ersatt promenader; det mesta arbetet är stillasittande snarare än fysiskt; och livsmedelsföretag investerar tungt i marknadsföring av icke-näringsrik mat med högt kaloriinnehåll.


Men att vara överviktig eller fetma är inte oundvikligt och många människor bibehåller en sund kroppssammansättning och vikt under hela livet. Bland alla bidragande faktorer är de som enbart är en fråga om val... Referenser Baldauf, S. Inga fler ursäkter: Forskning avslöjar hur mycket skadligt extrabagage är. 14 januari: Sizer, F. Och Whitney, E. Näring: Begrepp och kontroverser. Förebyggande tjänster Budgetrestriktioner gjorde det nödvändigt att använda bidrag och volontärer för att bemanna Cape May-initiativet, men genom att arbeta inom samhället kunde CE skapa en effektiv kampanj: till exempel stressades promenader med tanke på den låga inkomsten och behovet av överkomlig träning bland kommuninvånare.


Samhället inledde också en kollektiv dialog för att förbättra kvaliteten på kost- och idrottsstöd inom den stora ungdomsbefolkningen. Diskutera samhällets övergripande ansträngningar för att lösa detta problem CE betonar behovet av att samhällen kan hjälpa sig själva. Genom att arrangera konferenser och arbeta inom samhället strävar man efter att skräddarsy sina program på ett mycket specifikt sätt. New Jersey är en tätbefolkad stat med många budgetutmaningar: dess geografiska mångfald, som sträcker sig över landsbygden i söder och stadsområden i norr kräver en riktad insats för att effektivt ta itu med fetma i samhället. Diskutera hälsosköterskans roll i...


Slåss tillbaka mot barnfetma genom Cape May County Children's Health Summit. Föregående Chronic Dis. Rutgers University. Läxuppgifter kan innefatta att diskutera med föräldrarna minst en hälsosam mat som kan läggas till familjens kost. Gympassen kan utökas under skoldagen, kompletterat med studiebesök som uppmuntrar till fysisk aktivitet. Hemuppgifter, särskilt för små barn, kan innefatta fysiska aktiviteter som utförs med föräldrar. Barn kunde sedan rapportera om dessa skriftligen eller muntligen. skolpolicyer kan därför ändras på enkla och små sätt för att förändra barns dagliga vanor och för att uppmuntra föräldrar att göra detsamma.


Dessa kan implementeras samtidigt som de mer komplicerade frågorna som snabbmat på skolans cafeterier tas upp i lagstiftningen. Den viktiga aspekten av detta är att roten till problemet åtgärdas genom att involvera hela familjen i en policy för att byta ut ohälsosamma vanor mot friska. vår Richards, Edward P. Lagstiftningsstrategier för att minska... Skolans policy kan därför ändras på enkla och små sätt för att förändra barns dagliga vanor och för att uppmuntra föräldrar att göra detsamma. Källa Richards, Edward P. Lagstiftningsstrategier för att minska fetma. Tredje årliga CDC-konferensen om folkhälsorätt.


Det kommer inte att fokusera på att uppnå en viss standard av tunnhet, och kommer att betona vikten av beteendeförändring som en viktig komponent i ett hälsosamt liv. En nationell och omfattande fetmakampanj kan vara effektiv, om den genomförs korrekt och på ett sätt som främjar allmänt välbefinnande, inte bara uppnå en tunnhetsstandard. Fetma kan övervinnas om man ser den utifrån perspektivet att friska och välmående människor är normen och den ideala amerikanska personen. referenser A. American Academy of Family Physicians. xml AOA. Att skriva och läsa i hela läroplanen.


New York: Longman: Crister, Greg. I Laurence Behrens och Leonard J. osen Eds. Skriver och... Referenser A. Deltagarna kommer att rekryteras med annonser i lokaltidningar och skolnyhetsbrev. Flygblad finns uppsatta på sjuksköterskans kontor och på kliniken. svarskort kommer att ges till föräldrar som visar intresse för att delta i studien. Se inbjudan till deltagande -- Bilaga 1. Material När deltagarna har anmält sig kommer de att svara på en rad frågor relaterade till matval, influenser, fysiska aktiviteter och annonser för mat och dryck. Den första åtgärden kommer att involvera att visa barnen en uppsättning distinkta bilder.


Följande 15 bilder är exempel på populära logotyper. Dessa 15 kommer att användas... Referenser Caprio, Sonia. Behandling av barnfetma och tillhörande medicinska tillstånd. Gale Group. Darwin, David. Reklamfetma: Kan USA. Följ Storbritanniens ledning när det gäller att begränsa tv-marknadsföring av ohälsosamma livsmedel till barn? Gale Cengage Learning. Detta har blivit en viktig orsak till alla hälsoproblem i världen idag. Genom att beräkna BMI kan vi enkelt konstatera om en person är underviktig, normal eller överviktig. Det kan finnas hälsokomplikationer från cancer, diabetes, problem med högt kolesterol, hjärtsjukdomar, högt blodtryck och artrit. Huruvida vi har en stillasittande eller aktiv livsstil räcker långt för att avgöra omfattningen av dessa sjukdomar i vår kropp.


Fetma kan också orsakas på grund av genetiska faktorer. Kroppshormoner är också ansvariga för viktreglering. Familjehistoria och sociokulturella influenser spelar också en viktig roll för att uppnå fetma. Ibland är det i familjens gener på grund av vilka en person inte går upp i vikt oavsett hur mycket de äter. Snabbmatsställen finns överallt i städer och i varje hörn av gatan. Vi påverkas också av maten som visas för oss genom annonser. Maten annonseras på ett sådant sätt att det kommer att fresta oss att konsumera den. Vi kommer inte att tänka på om maten är hälsosam eller inte. Vilken typ av mat vi äter påverkas också av vår kultur.


Vi konsumerar mat som är vanligt förekommande i vår kultur och vår region. Familjen spelar också en viktig roll i valet av livsmedel. De familjer som alltid föredrar hälsosam mat förblir i form. Men de som konsumerar högkalorimat har större chanser att få fetma. Fetma kan behandlas genom lämpliga livsstilsförändringar, korrekt medicinering och bariatrisk kirurgi. Ändringar i vår livsstil har mycket positiv effekt men det kan ta lite tid att anpassa sig till nya livsstilsförändringar. Bra kostförändringar tillsammans med regelbunden träning och rätt mängd kaloriintag kommer att kontrollera och förebygga fetma.


Men det är inte särskilt lätt att uppnå detta som visas genom annonser. En god beslutsamhet och ett positivt sinnestillstånd hjälper till att uppnå bra resultat i snabbare takt. Vissa människor föredrar mediciner för att behandla fetma. Detta kan utföras genom att ta mediciner som antingen absorberar näringsämnena eller minskar ätandet. Bariatrisk kirurgi är den mest effektiva behandlingen för fetma. Magens lagringskapacitet blir mindre. Men ett beslut om detsamma bör fattas efter konsultationer med expertläkare och riskerna bör definitivt diskuteras. Eftersom fetma har blivit ett stort problem i världen, lär människor idag sina barn om biverkningar av fetma från deras barndom.

No comments:

Post a Comment