Monday, February 28, 2022

Introduktion till en jämföra och kontrastera uppsats

Introduktion till en jämföra och kontrastera uppsats



Hem Grammatik Hur man skriver en jämföra och kontrastera uppsats steg för steg Hur man skriver en jämförelse och kontrast uppsats steg för steg, introduktion för en jämför och kontrast uppsats. Facebook eller Instagram: Vilket hjälper ditt företag att växa? Det beror också på den disposition du har skapat innan du började skriva. Det finns massor av andra svåra att hantera uppgifter, men den här får dig att känna att den är enkel från början. En jämför och kontrast uppsats om dalmatiner och labradorer. Oavsett vilket ämne du har kommer det här formatet att passa perfekt. Detta avsnitt kommer att introducera läsaren i de två ämnena och avhandlingens uttalande.





Skäl att välja oss



De bästa introduktionerna börjar med en krok – som en retorisk fråga eller ett djärvt uttalande, introduktion för en jämför och kontrast uppsats. Efter din hook, introducera de ämnen som du kommer att undersöka i din uppsats. Ditt examensarbete bör komma i slutet av inledningen. Börja med en allmän punkt som fastställer likheten mellan de två ämnena, flytta sedan till uppsatsens specifika fokus. Den första eller andra meningen i slutsatsen bör vara en omformulering, eller parafras, av avhandlingens uttalande. Ett jämförelse- eller kontraststycke bör fokuseras hårt på en meningsfull skillnad eller likhet mellan två saker, människor, platser eller idéer. Du bör använda specifika detaljer och exempel för att förklara varför skillnaden eller likheten är viktig.


använd inledningen för att förklara vilka dikter du skriver om. försök att balansera ut detaljerna du inkluderar för varje dikt. kommentera innehåll, teman, idéer och attityder samt form, struktur och språk. introduktion för en jämför och kontrast uppsats upp dina tankar om hur dikterna är lika och olika i din slutsats. Till exempel är Red Delicious-äpplen söta, medan Granny Smiths är syrliga och syrliga. För en jämförelseuppsats skulle du förmodligen inte välja två äpplen eller två apelsiner eftersom de delar så många av samma egenskaper redan. Snarare kan du försöka jämföra hur äpplen och apelsiner är ganska lika. Ett definitionsstycke är ett stycke som förklarar en term eller ett ämne, så din publik förstår ämnet för stycket.


Klass är när du lägger ditt ämne i en större kategori för att förklara din term. EXEMPEL: En ananas är en tropisk frukt som har en syrlig och söt smak. Genom att revidera eller skriva om din uppsatsintroduktion kommer du att vara säker på att din introduktion stämmer överens med huvudstyckena i din uppsats. Innan du börjar skriva huvudstycket för jämförande uppsats måste du först avgöra om likheterna är större än skillnaderna eller vice versa. Introt sätter tonen på det övergripande papperet. Det berättar för läsaren din professor vad detta innehåll kommer att handla om. Den innehåller också avhandlingsförklaringen, som definierar riktningen dina argument kommer att gå mot. Det jämförande analysformatet kräver noggrant urval och introduktion för en jämför och kontrast uppsats av information.


Inledningen bör locka läsarna att läsa din uppsats, så se till att du börjar starkt. Du kan börja med att nämna ett intressant faktum om ett av ämnena, eller genom att ställa en fråga som kommer att besvaras senare i tidningen. Innehållsförteckning.





min bästa läraruppsats



Söka efter:. I denna modul kommer du att utveckla dina färdigheter i att jämföra och kontrastera skrivande. Modulresultat Efter att ha slutfört denna modul ska du kunna: Bestäm syftet och strukturen för jämförelse- och kontrastuppsatsen. Förstå hur man skriver en jämför- och kontrastuppsats. Licenser och attribut. CC-licensierat innehåll, original. Ditt inledande stycke kommer att introducera de två ämnena för läsarna. Ge en kort sak om varje ämne och notera varför du har valt att jämföra och kontrastera de två. Stäng sedan detta inledande stycke med ditt examensarbete. Det är en mening eller två som sammanfattar vad som ska komma i uppsatsen. Till exempel:. Även om Henri Matisse och Henri de Toulouse-Lautrec båda producerade sina verk under Paris berömda Belle Époque-period, stod deras färdiga produkter i skarp kontrast till varandra.


Detta ger läsaren en uppfattning om att du kommer att diskutera två målare som levde och målade under samma period, men som hade unika förhållningssätt till sin konstform. Därefter går du vidare till uppsatsens brödtext. Detta kommer att vara ungefär tre eller fler stycken med fokus på viktiga likheter och viktiga skillnader, vilket möjliggör ett stycke för varje punkt som görs. Man kan diskutera likheterna och sedan leda till skillnaderna, eller vice versa. Eller så kan du fokusera på ett av motiven först och sedan fokusera på det andra motivet. Se vad som börjar stämma mer naturligt för dig. Det är vanligtvis lättare att diskutera likheter och sedan skillnader, istället för att gå ämne för ämne, men se tar form för dig.


Äntligen är det dags att ta hem det hela i slutstycket. Sammanfatta likheterna och skillnaderna kort genom att upprepa din avhandling i olika termer. Ett bra sätt att avsluta någon form av uppsats är att föreslå en retorisk fråga eller citera någon form av uppmaning till handling. Fråga läsarna hur konstvärlden skulle se ut utan inflytande från dessa två målare eller bjud in dem att studera målarnas verk mer detaljerat. Du har allt du behöver för att börja skriva din uppsats. Kom ihåg att använda starka övergångsord för att flöda från ett område till ett annat. Kom ihåg att få en ny uppsättning ögon att titta på och att använda stavnings- och grammatikverktyg.


Jämför och kontrast uppsatser är underbart foder för debattens eld. Du kanske drar slutsatsen att musik är mer personlig än poesi, men din bästa vän, en litteraturstuderande, kanske inte håller med helhjärtat. Förbered dig i så fall på att skriva din bästa argumenterande uppsats! Det finns inget rätt och fel i att skriva en jämförelse- och kontrastuppsats på det här sättet. Allt som krävs är solida bevis för att stödja ditt påstående. Så citera den statistiken och citera dessa expertutlåtanden. Luta dig sedan tillbaka och se samtalet utvecklas.


Personalskribent. Logga in med Google Ordbok Synonymordbok Meningar Exempel Kunskap Grammatik Biografi Förkortningar Referens Utbildning Spanska Mer om oss Kontakta oss Förslagslåda Sekretesspolicy Cookieinställningar Användarvillkor © LoveToKnow Media. Alla rättigheter förbehållna. Word Finder 4 Pics 1 Word Answers Anagram Solver Scrabble Dictionary Unscramble Words with Friends Fusk. Hem Grammatik Hur man skriver en jämföra och kontrastera uppsats steg för steg Hur man skriver en jämförelse och kontrast uppsats steg för steg. En jämför och kontrast uppsats om dalmatiner och labradorer.


Steg 1: Välj dina ämnen Det första steget är att välja två ämnen värda att belysa likheter och skillnader. Jämför och kontrastera ämnesidéer För att få hjulen att snurra i ditt sinne, här är några ämnesidéer som du kan titta på. amerikansk engelska vs. Brittisk engelska: What's the Difference? Android vs. iPhone: Vilket har bäst valuta för pengarna? Afrodite eller Herkules: Vilken grekisk gud hade mer makt? Border Collies vs. Labrador retriever: Vilken ras är bättre för unga familjer? Kaffe vs. Te: Vilken är hälsosammare? Pendling eller sovplats: Vad är det bästa sättet att njuta av college? Facebook eller Instagram: Vilket hjälper ditt företag att växa? Irländsk och skotsk mytologi: delar de gemensamma teman? Liberal Arts or the Sciences: Vilket examensprogram erbjuder fler jobbmöjligheter?


Musik och poesi: Vilket är mer personligt? Musik från s och s: Who Rocked It Out Better? PC vs. Mac: Vilken dator som håller längre? Bibeln vs.

No comments:

Post a Comment