Monday, December 20, 2021

Science fiction essäer

Science fiction essäer



Verk Citerade Claremont. Hämtad från ProQuest Database. The Martians i Chicago Review Press. I första halvan av The Martian av Andy Weir utvecklar huvudkaraktären Mark Watney starkare känslor av sällskap och oro, från att bo i en rymdfärja till att bli strandsatt ensam på Mars; dynamiken i denna karaktär och andra fantastiska egenskaper från söndagen den 10 mars, science fiction-uppsatser,





Topp 10 liknande ämnen



Jämförelse av science fiction-film I science fiction-världen är allt och allt som föreställs möjligt. Aliens kan resa över galaxerna och komma till science fiction-uppsatser jorden och vara aggressiv eller vänlig beroende på historien som berättas. Hur fantastiska dessa verk än är, även inom de mest bisarra scenarierna finns det ett korn av realism. Vissa delar av science fiction, oavsett om det är skriven litteratur, tv eller filmer, har inspirerat verkliga vetenskapliga framsteg. Kommunikation och informationsutbyte är bara två science fiction-uppsatser av sådana framsteg. hon undersöker två olika science fiction-filmer, The Day the Earth Stood Still from och I, Robot från visar hur science fiction-uppsatser kan inspirera verkliga tekniker och tekniska framsteg, science fiction-uppsatser.


När man tittar på dessa två filmer kan det noteras hur dessa fantastiska verk har inspirerat vetenskapen, science fiction-uppsatser, forskare och utvecklingen av robotar. I filmen The Day the Earth Stood Still en fredlig utomjording... Verk som citeras dagen då jorden stod still. Robert Wise. Michael Rennie och Patricia Neal. Twentieth Century-Fox Film Corp. Jag robot, science fiction-uppsatser. Alex Proyas. Will Smith och Bridget Moynahan. Fox Pathe Edition, publiken och deras utrustning och förväntningar har också förändrats.


Många har DV-skivor, strömmande video, bärbar tv och säkert högupplösta eller plasmaapparater. Därför förväntar de sig inte bara högre kvalitet på programmering och effekter, utan nätverksschemaläggning är nu en omtvistad fråga. Publiken kan också delta i upprepade visningar, titta och analysera mer uppmärksamt, vilket leder till att producenter skapar "allt mer sofistikerade narrativa världar som upprätthåller och belönar intensivt engagemang av fans på en mängd olika nivåer, en process som är särskilt lämplig för science fiction-uppsatser komplexa narrativa världar förknippade med SFTV-serier, från Star Trek till The X-Files till nyare program som Heroes och nyinspelningen av Battlestar Galactica Telotte, chefer och mediaforskare tror att TV:s nuvarande tillstånd har nått en "vändpunkt" och att framtiden för visning och programmering kan utvecklas i ett antal spännande, högteknologiska och aktiva publikengagemang, science fiction-uppsatser.


Från The Twilight Zone till... Wilson, "Definitioner av science fiction. htm Booker, K. Science fiction-tv. Greenwood Press. Davenport, M. 9 september, Science Fiction-filmer Den 11 september reagerade många på nyhetsrapporterna som om det vore reklam för en annan storfilm i Hollywood som Independence Day, science fiction-uppsatser. Allt verkade som en film, inklusive en scen med WASP-presidenten som talar till nationen i ett ögonblick av maximal fara. Inte sedan den 7 december hade amerikaner känt sig så hotade science fiction-uppsatser egen mark, även om de i allmänhet hade besparats de värsta fasorna på 1900-talet som så många andra länder hade upplevt. Den här gången, science fiction-uppsatser, filmen var dock verklig och resultatet skulle inte nödvändigtvis bli som ett slut i Hollywood.


Science fiction-filmer som Blade Runner och The Matrix hade verkligen speglat olika påfrestningar av rädsla, ångest och paranoia i amerikansk kultur och samhälle. Så hade de bugögda monster-BEM-filmerna från s och s, när kärnvapenkrig verkade mycket troligt... Lavery, David. Journal of Popular Film and Television, Vol. Miller, Edward D. Perkowitz, Sidney. Columbia University Press, s. Många science fiction-verk var helt enkelt grova kopior och följde tidigare författares redan etablerade mönster. Det har dock alltid funnits författare och skapare som skjuter på höljet och skapar nya frågor och berättelser som inte har förverkligats eller konceptualiserats tidigare. När det gäller science fiction började detta på allvar i slutet av 1800- och början av 1900-talet. Det kanske mest kända namnet var Mary Shelley och hennes verk Frankenstein som publicerades i Många, men inte alla, människor som är forskare...


Referenser Armitt, L. Dit ingen människa har gått förut. London: Routledge, science fiction-uppsatser. Ascherton, N. Naomi Mitchison - en drottning, ett helgon och en shaman Columnists väktare. html biografi. Science fiction-roman: The Neuromancer, av William Gibson William Science fiction essäer Neuromancern är särskilt viktig för relationen den skildrar mellan vetenskap och samhälle. Romanen, publicerad utan förutseende i det faktum att den skildrar en värld där de mäktigaste förespråkarna för teknik inte är regeringarna, utan snarare företagsenheter som drivs av konventionella föreställningar om girighet och självbetjänande hegemoni, vilket är samma drivkrafter för de flesta regeringar. , intressant nog.


Ändå finns det en viss relevans i denna aspekt av romanen som återkommer i det samtida samhället, särskilt i ljuset av dagens ekonomiska kris och illustrationer av socioekonomiska övergrepp från företag som Enron. Helt enkelt, graden av autonomi och inflytande som företag kan utkräva idag är inte möjlig utan statligt ingripande och stöd. I Gibsons roman anspelas denna process till extremitet, med företag som har direkt kontroll över... science fiction-roman: Philip K. Dick, drömmer Androids om elektriska får? Den mest intressanta aspekten av Philip Dicks roman, Do Androids Dream of Electric Sheep, är dess skildring av mänskligheten och flera avgörande grundsatser som hjälper till att definiera den.


Inom romanen är mänskligheten besläktad med empati, eftersom en av de primära skillnaderna mellan människorna och androiderna i den är att de förra är kapabla till och de senare inte kan empati. Ändå är det som romanen i slutändan anspelar på det mänskliga behovet av att känna och uttrycka en rad känslor, något som de flesta av människorna inte kan göra, genom att välja att ersätta ärlig science fiction-uppsatser med förutbestämda, syntetiserade sådana. Detta science fiction-uppsatser att försöka överskrida begränsade känslor till hela spektrumet av känslor, vilket är det ultimata uttrycket för mänskligheten, demonstreras av karaktäriseringen av Rick Deckard.


Deckard -- vars jobb är att jaga androider... I Mattapoisett är kön och etnicitet inga problem, science fiction-uppsatser är inga könsroller, män och kvinnor delar på allt arbete, och män är faktiskt på väg att di unga, medan kvinnor arbetar på fältet och utkämpar krig. Eftersom det inte finns några könsroller, kärlek delas av alla som respekterar varandra, med andra ord ingen klassas som homosexuell eller heterosexuell, det finns inga gränser för kärlek. Mattapoisett är självförsörjande, har inget överdrivet ljud, infektionssjukdomar, science fiction-uppsatser, eller föroreningar, och allt återvinns.


Ändå är detta utopiska samhälle inte det enda samhälle som existerar, för pers måste hantera ett dystopiskt samhälle, ett som Piercy använder för att skildra resultatet för dagens samhälle om det fortsätter okontrollerat. För det kommer att vara slöseri, föroreningar, våld, patriarkalt och totalitärt. Det är i grunden de negativa aspekterna av dagens samhälle förstorade. I detta dystopiska samhälle, science fiction-uppsatser aspekten av livet är... Verk som citeras Booker, Keith M. Morrow, Ed, science fiction-uppsatser. 1 januari, Hämtad 25 oktober, från HighBeam Research Librarys webbplats. Piercy, science fiction-uppsatser, Marge. Kvinna på kanten av tiden. Hans attraktion till henne dikteras av hans egen odödliga ensamhet och det faktum att hon har tillräcklig kraft för att förgöra honom.


Faran i henne kallar alltså på faran i honom själv. Både Sam i Lord of Light och Doro i Wild Seed fungerar optimalt som ensamma karaktärer som ett resultat av sin specifika ideologi respektive fysiologi, science fiction-uppsatser. Sam, som en del av en science fiction-uppsatser från ett tekniskt avancerat rymdskepp, väljer att inte använda teknikens kraft på samma sätt som sina jordbor. Istället skiljer han sig från dem genom att bli en förkämpe för de förtryckta massorna. Således är hans interaktion med utomjordingarna mer framgångsrik än hans gruppmedvetande när det gäller hans eget folk. Doro å andra sidan är helt skild från mänskligheten genom att han är deras mördare. Han är alltså naturligt ensam och kan komma nära mänskligheten endast när.., science fiction-uppsatser.


De möts på arbetsplatsen, i hemmet, i alla aspekter av livet. omen har gjort framsteg mot den jämställdhet de strävar efter bara för att möta en motreaktion i form av religiös fundamentalism, påståenden om omvänd diskriminering av män och fientlighet från en allmänhet som tror att kvinnorörelsen har vunnit allt den ville och därför nu borde vara tyst. Både kvinnors behov idag och motreaktionen som har utvecklats härrör från de förändringar i sociala och sexuella roller som har ägt rum under tiden sedan värld II. Det skulle vara ett misstag att se förändrade könsroller i samhället som hotande endast för de män som dominerar det samhället. Sådana förändringar hotar också många kvinnor som accepterat en mer traditionell roll och som ser varje förändring som ett hot.


Detta svar är inte nytt. hens kvinnor agiterade först för omröstningen vid... Verk som citeras Atwood, Margaret. Tjänarens berättelse. New York: Ballantine, Bellamy, Edward. Tittar bakåt. New York: Amsco School Publicatons, science fiction textanalys en science fiction-historia jag skickar e-post. Följande inkluderade analys. Conven Det råder föga tvivel om att Adam Mareks "Without a Shell" är en berättelse som tillhör den kategori av litteratur som kallas science fiction.





Fredrik Douglas uppsatser



Schneider, Bernd. Till exempel, mot slutet av Falling Free hittar Van Atta ett gammalt memo i sitt e-postmeddelande med order om att döda Quaddies: "Artikel: Post-fetal experimentella vävnadskulturer. Kvantitet: 1, Disposition: kremering enligt IGS standard biolab regler" sid. I ett stort företag är det svårt att lägga moraliskt ansvar på individer. När skandaler bryter ut Enron, till exempel, kommer VD:n att hävda att han inte visste något om vad som pågick. Anställda lägre i hierarkin behöver sina inkomster, och de kan vara motvilliga... Dystopi De två välkända science fiction-filmerna som kritiseras i den här artikeln -- all-E och Blade Runner -- kommer att kritiseras och kontrasteras när det gäller följande dikotomier: utopi och dystopi; teknofobi och teknofili; och framtid och nostalgi.


Tes: dessa filmer gräver både in i den potentiellt katastrofala miljöframtiden för planeten, och var och en på sitt sätt ger en alternativ framtid. all-E och Utopia: Denna härjade planet är ingen utopi i traditionell mening, förvisso, men all-E har utvecklats under de senaste åren; någon form av mutation kanske är det som har gjort det möjligt för honom att överleva i en mycket radioaktiv miljö. Att överleva ensam med undantag för en kackerlacka som är en av få arter som kan överleva fruktansvärda förorenande händelser som strålning är ett bevis på hans överlevnadsförmåga. Trots allt, utopi... Verk Citerade Bennett, Jane. Det moderna livets förtrollning: fasthållanden, korsningar och etik. Princeton, NJ: Princeton University Press. Brooker, Will. Blade Runner Experience: The Legacy of a Science Fiction Classic.


New York: Columbia University Press, Jenkins, Mary. The Trumpeter Journal of Ecosphy. Legend' är en sci-fi-thriller om en forskare från New York som blir övergiven på Manhattan år. Denna en timme och 40 minuter långa filmstjärnor Will Smith och Alice Braga med Francis Lawrence som regissör. Filmen erbjuder en fantastisk bild av hur staden som världen känner den idag, skulle kunna se ut om den skulle överges i Going back in trivia, detta är den tredje anpassningen av ichard Mathesons roman, ursprungligen i filmen var det vampyrer istället för zombies.


Sådana filmer är alltid inspirerade av våra rädslor och har därför ett särskilt intresse, särskilt om det är en vetenskapsman övergiven i New York som kämpar för att överleva ett virus som förvandlar människor till köttätande zombies som ser mekaniskt ut. Om vi ​​går igenom dess anpassningar, första gången som romanen förvandlades till en film... Referenser Ebert, Roger. Av I am Legend, Dir. Francis Lawrence Chicago Sun-Times. Francis Lawrence. New York Daily News. Chicago Review Press. Lewis Beale. Godzilla var den ursprungliga science fiction-klassen som inspirerade ett stort antal uppföljare under de kommande tjugo åren, och som vanligt med denna genre reflekterade det samtida kalla krigets rädsla och oro för kärnvapen.


I det här fallet är vätebombtesterna att Stilla havet skapade en radioaktiv dinosaurie som tog sig illa till Japan och förstörde okyo. Japans städer hade brandbombats till förstörelse under andra världskriget, och det var det enda landet i historien som någonsin upplevt en kärnvapenattack – bara nio år innan den här filmen gjordes – så tanken att något förhistoriskt monster skulle kunna ödelägga landet hade en speciell relevans där. På s, naturligtvis, fanns det många science fiction-filmer om radioaktiva monster, som jättemyrorna i fållen eller dinosaurien som attackerade London i Behemoth, så symboliken för dessa mutationer som förstör världen var vanlig.


Detta är vad som händer i Godzillas klimax, när en motvillig vetenskapsman, professor Serizawa, använder ett nytt supervapen som förstör allt syre i vattnet och dödar Godzilla i Tokyobukten. Serizawa är en sårad veteran från andra världskriget, saknar ett öga och vill inte att världen ska ha ännu ett fruktansvärt vapen som detta. Han bestämmer sig för att förstöra alla uppgifter om sin forskning och dör sedan i Tokyobukten med Godzilla efter att ha placerat sin syrgasförstörare nära monstret. Med standarden för , var specialeffekterna i filmen ganska avancerade, och skådespelaren som bar Godzilla-kostymen hade den bästa rollen, även om monstret såg ganska imponerande ut när det blåste ut radioaktiv eld över Tokyos modeller.


En ung Aaron Burr hade också en tidig roll i den här filmen som en amerikansk reporter som täckte Godzilla-berättelsen när varelsen går på en framfart. I början av filmen förstörs ett skepp i en mystisk explosion och ett räddningsteam skickas för att undersöka, men deras skepp sprängs också i luften. På Odo Island rapporterar tre överlevande från dessa fartyg att ett jättemonster var ansvarigt, medan fiskare rapporterar att de inte kan fånga något. Det är då en gammal man första gången nämner namnet på Godzilla, en gammal japansk legend om en dinosaurie som lever i havet. Samma natt, under en tyfon, kommer Godzilla faktiskt i land och förstör några hus, och ett forskarteam skickas från Tokyo för att undersöka.


De upptäcker att Godzilla är ett radioaktivt monster som har störts av de senaste vätebombtesterna i Stilla havet, och som redan har förstört ett antal fartyg som vedergällning. Även om den japanska flottan släpper djupangrepp på monstret, verkar konventionella vapen inte ha någon större effekt, vilket är när forskarna vänder sig till professor Serizawa. Först förnekar vetenskapsmannen att han har skapat ett nytt vapen, men sanningen är att han inte vill att världen ska veta om det eftersom det kan orsaka utrotning av allt liv på jorden. Han visar sin fästman Emiko vad den kan göra, genom att testa ett litet prov i ett akvarium och förvandla allt levande till ett skelett.


Emiko är förskräckt och går med på att inte säga något om vapnet, även om Godzilla kort därefter kommer i land två gånger och förstör Tokyo. Med staden i ruiner och Godzilla fortfarande sitter längst ner i Tokyobukten, håller Serizawa med om att vapnet måste användas, men han ser till att han kommer att dö med det. Han går till botten av Tokyobukten i en dykardräkt och placerar enheten nära Godzilla, men skär sedan av sin egen luftslang och förblir på plats när den detonerar. Godzilla reduceras till ett skelett och sjunker till botten av viken, även om han återvände många gånger i uppföljarna.


Även om systemet inte är exakt detsamma som det som beskrivs i e, är resultatet mycket mer dramatiskt, eftersom ett mycket större antal amerikaner är befriade från rösträtt. Som jag nämnde ovan var e inte det första dystopiska verket som jag stötte på. Det var dock det första dystopiska verket som jag stötte på, för första gången, i en postvärld. Det som chockade mig var inte hur långt OneState var från det moderna amerikanska samhället, utan de häpnadsväckande likheterna som de två delar. Även om det moderna livet inte är strikt begränsat av tabeller och grafer, har personliga friheter begränsats i en alarmerande takt. Detta mildras inte av att trenden under de senaste 75 åren varit en ökning av personliga friheter.


Ett fritt samhälle kännetecknas av en expansion av medborgerliga friheter. Till exempel börjar de flesta demokratier med att mäktiga män har rösträtt, och... Verk som citeras Zamyatin, Evgeny. Clarence Brown. New York: Penguin Books, Octavia Butlers roman Parable of the Sower skildrar ett Amerika som har fallit sönder i totalt kaos och oordning. I dystopin reflekterar Lauren Olamina över sin familjebakgrund och sitt förflutna för att hjälpa till att skapa en mer idealisk framtid för mänskligheten. Nyckeln till framtiden är befrielse, både personlig och politisk. Därför är budskapet i liknelsen om såningsmannen revolutionerande. Lauren behöver inte bara vara en sann ledare; hon måste förändra vad det innebär att vara människa. Butler sade enligt uppgift om potentialen för kvinnliga hjältinnor att skapa ett utopiskt samhälle ur askan efter den patriarkala dystopin: "Jag tror inte att ofullkomliga människor kan bilda ett perfekt samhälle," Zaki Butler förväntar sig inte att Lauren och Earthseed-gemenskapen ska bli en utopi för oavsett hur revolutionär och idealistisk hon än är, så förblir Lauren begränsad av sitt förflutna och...


Verk som citeras Barr, Marleen. Vilse i rymden. UNC Press, Butler, Octavia. Liknelsen om såmannen. New York: Warner, Miller, Gavin. Science fiction, imperialism och tredje världen. McFarland, s. Salvaggio, Ruth. Dra nytta av den vänliga typen av utomjordingar som tidigare setts i E. Handlingen involverar de extraordinära resultaten av människor som interagerar med vänliga, avancerade utomjordingar och dilemman som orsakas av dessa resultat. För tusentals år sedan levde utomjordingar från Antarea på ön Atlantis på jorden. Ön sjönk och 20 antarianer stannade kvar så andra antarareer skulle ha... Scifi Emiko and the New People presenterar några av de mest gripande bilderna i Paolo Bacigalupis roman The Windup Girl.


Den titulära karaktären framstår också som en tydlig men ironisk hjälte, som ger en slående science fiction-ram för att se sociala och politiska verkligheter. Emiko är en ironisk hjälte eftersom hon inte är människa; hon är en avvecklingstjej. Hon delar mycket gemensamt med andra kvasi-mänskliga karaktärer eller arter som människor är science fiction-kanonen. Ändå är hon ingen android. Hennes modifieringar genomsyrar Emiko med android-liknande funktioner. Eftersom de nya människorna är genetiskt modifierade har de tillräckliga mänskliga egenskaper för att göra människor som Emiko utrustade med full känslomässig, sexuell och andlig energi.


Viktigast av allt är att det nya folket är outsiders, utstötta och andra. Även om avvecklingstjejen själv är den mest slående egenskapen, som lånar sig till bokens titel, har The Windup Girl verkligen alla egenskaper... Känslan av identitet för ungdomars karaktärer i dessa böcker är ett väsentligt inslag och en konflikt i berättelsen. Familjen, särskilt i denna ålder och utvecklingsstadium, är väsentlig för begreppet jag. Dessa böcker utforskar både sätten på vilka identitet kan störas av familjär dysfunktion, och föreslår verkliga sätt att övervinna sådana störningar - såväl som effekterna av att inte göra det.


Det finns många vardagliga händelser som äger rum som också ger berättelsen en... Därmed inte sagt att teori och tillämpning inte kan delas upp i etiska kategorier. Det kan de vara, men dessa kategoriseringar kommer alltid att bli något skeva av forskaren, eftersom ingen människa är kapabel till perfekt neutralitet. Att anta att man kan forska för plånbokens skull innebär verkligen en bild av att forskare inte är människor med sina egna personliga motiv. Dessutom är detta inte en fråga som utvecklades i den postatomära världen. Redan före användningen av atombomben motiverades forskare av personliga motiv som hindrade dem från att vara helt neutrala.


Därför kan det vara bättre att överväga etiken för vetenskaplig upptäckt ur en synvinkel som inkluderar den inneboende moralen i en upptäckt. Till exempel kan kemoterapi användas som ett vapen med mycket katastrofala resultat, eftersom dess biverkningar är förödande och kan till och med vara dödliga. Men kemoterapier utvecklas... Delany Neveryon Samuel R. Delanys roman, Tales of Neveryon skildrar ett samhälle där det monetära systemet är starkt erotiserat. Slaveriet erotiseras, och mänsklig sexualitet blir en vara som kan köpas och säljas med köp av en slav.


Berättelsen om Rublyn-kulturen avslöjar att relationer mellan kön och mellan klasser är nära påverkade av en förändring från byteshandel till ett monetärt system, eftersom kvinnor börjar välja män med pengar snarare än att välja män som de kan leva harmoniskt med. Att erotisera slaveri, klassrelationer och ekonomiskt utbyte har en viktig inverkan på samhället, vilket framgår av Tales of Neveryon. I Delanys bok blir sexualiteten intimt knuten till ägande och ekonomi, och individer förlorar förmågan att älska fritt. Tales of Neveryon är en del av en större serie, som inkluderar titlarna Tales of Neveryon, Neveryona, Flight from Neveryon, Return to Neveryon och The Bridge of Lost Desire.


Verk som citeras Delany, Samuel R. Tales of Neveryon. Allen säger att alla teknikens underverk aldrig kan ersätta släpmänniskor som ansluter och litar på varandra. Jag håller helt med om dessa begrepp och med tanke på Mr. Allens kvickhet och komiska sinne, jag är tacksam att den gjordes. Äntligen kan vilken film som helst som gjorts under en viss tidsperiod inte låta bli att spegla samhällets värderingar vid den tiden. De öppna diskussionerna om sexualitet och sex gör ljuset på samhällets öppna och fria attityder om dessa områden av den mänskliga upplevelsen i Why Sleeper is a Classic Sleeper kommer alltid att vara en klassiker eftersom den kombinerar Mr. Allens slapstick och vaudevillian komiska närmar sig samtidigt som han integrerar hans favoritmusik, som är jazz och ragtime.


Dessutom kommer den mänskliga andens och mänskliga känslornas triumf, så kaotiska och kvicksilveriska som de kan vara, alltid att vara överlägsna tekniken. Användningen av teknik som ett sätt att tvinga och... Hänvisar till George O'Har. Life Science Current Event eport Aktuella händelser om kloning och evolution Ämne och datum: The Ethics of Egg Manipulation Evolution , 27 augusti, Nature Artikeln "The Ethics of Egg Manipulation" publicerad i Nature undersöker forskningsutmaningarna för att minska sjukdomar som kan identifieras tidigare till äggbefruktning. Forskare har ifrågasatt om det är nödvändigt för människor att föda avkommor som löper hög risk för genetiska sjukdomar.


Deras hypotes är: Om vi ​​tar bort de dåliga delarna av DNA från ett ägg och ersätter det med bra DNA från ett annat ägg och använder det nya ägget för provrörsbefruktning, kan vi minska antalet barn som föds med sjukdomen Anonym, ? Aktuella experiment har utförts på apor. Experimenten har varit framgångsrika och forskare tror att forskningen är redo att flytta till människor, men många lagar finns på plats för att avskräcka denna typ av... Referenser Anonym. Etiken kring äggmanipulation. Nature, , Hämtad från ProQuest Database. Kloner av döda. datorer inom rymdvetenskap. Specifikt kommer den att titta på de roller datorer har i nuvarande rymdteknologi och hur de har påverkat livet för alla i världen.


Utan datateknik skulle rymdvetenskapen vara begränsad till marken och människans fantasi. Innan storskalig datoranvändning utvecklades fanns helt enkelt inte den teknik som krävs för att designa, bygga och underhålla ett rymdprogram. Datorer har gjort det möjligt att utforska månen, stjärnorna och vidare. Datorer inom rymdvetenskap Datorer spelar en viktig roll i rymdvetenskapen, och utan dem skulle det mesta av modern rymdutforskning inte vara möjlig. Som NASA-rapporten, "Computers at NASA" säger, "Sedan dess har datorn varit huvudverktyget som har gjort det möjligt för forskare och ingenjörer att visualisera nästa gräns och sedan göra den till verklighet" NASA.


NASA använder bokstavligen tusentals datorer över hela världen för att övervaka, designa och... Bibliografi Författare inte tillgänglig. pdf Barberare, Jennifer Lauren. Dubinski, John. html-redigerare. Invisible Man av H. Wells Character Analysis: Griffin and Kemp Science fiction-romanen skriven av H. Wells called the Invisible Man är skriven om en begåvad vetenskapsman som är något av en oseriös forskare. Han representerar en person som tror mer på de vetenskapliga metoderna än på mänskligheten. Dessa karaktärsdrag illustreras fullt ut genom hela handlingen då Griffin utför många tvivelaktiga aktiviteter.


När Griffin studerade vid University of London hade han en kollega som hette Dr. Kemp som har ungefär samma intelligens, men ändå några ganska olika karaktärsdrag. Kemp har också en stor uppskattning för vetenskap och den vetenskapliga metoden, men dessa intressen används i ansträngningar för att hjälpa mänskligheten att utvecklas och inte nödvändigtvis för personlig vinning. Denna analys kommer att jämföra och kontrastera hur de två individerna kan ha väldigt olika syn på livet trots det faktum att de båda helt omfamnar och uppskattar... Referenser Bowser, R. Synlighet, inre och tillfällighet i den osynliga människan. Studies in the Novel, Sirabian, R. The Conception of Science i Wells The Invisible Man. Det är självklart att mat är affären för ett sådant företag, så alla frågor på makronivå angående livsmedel är i sig viktiga, men det finns specifika överväganden som driver relevansen av livsmedelssäkerhet.


För det första reflekterar livsmedelsförsörjningen på verksamhetens långsiktiga hållbarhet. Det låter kanske dumt att säga det, men livsmedelsföretag behöver mat för att överleva. De behöver odla det, bearbeta det, paketera det och sälja det. Så på nivån i försörjningskedjan måste hot mot livsmedelsförsörjningen tas på allvar. Världen idag har just nu börjat se ut som ett nollsummespel med avseende på många resurser, varav mat är en. Om världen behöver producera mycket mer mat än vad som har producerats tidigare, men så mycket som en fjärdedel av jordbruksmarken är redan... Referenser AP The Guardian. Vattenbrist måste åtgärdas skyndsamt för att undvika matbrist, säger Nestles vd Paul Bulcke. html Wheeler, T. Klimatförändringarna påverkar den globala livsmedelsförsörjningen. Fiktion ~ Harry Potter en kort beskrivning av var personen föddes och växte upp och karaktären av hans barndomsupplevelse.


orn i Godric's Hollow, England till James och Lily Potter Uppfostrad av farbror Vernon och moster Petunia Dursley tillsammans med kusin Dudley. Blev illa behandlad under de första elva åren av sitt liv, inklusive att tvingas till slavarbete och vara föremål för ständig försummelse. b Förklara personens liv före och efter hans "livsförändrande händelse". Han tvingades bo i ett skåp under trappan, hade inga vänner och tilläts inte någon form av värme eller lycka. Efter det blev han inbjuden till en värld där han kunde bli älskad och uppskattad för den han är. Han går från att vara minimerad i betydelse till en av de viktigaste personerna i sitt samhälle. c förklara kortfattat vad... Bibliografi: Rowling, J. Harry Potter och Dödsrelikerna. New York, NY: Arthur A. Levine, Rowling, J.


Harry Potter och de vises sten. New York: Scholastic, Alla utan åtskillnad stämplades som fanatiker och fantaster; inte bara de, vars vilda och överdrivna fantasi faktiskt endast hade frambringat extravaganta och groteska fantasmer, och vars produktioner till största delen var fattiga kopior och grova karikatyrer av genuin inspiration; men de verkligt inspirerade likaså originalen själva. Och detta av ingen annan anledning, utan för att de var de olärda, män med ödmjuka och oklara yrken. Coleridge iographia IX Till viss del överensstämmer Coleridges polemiska poäng här med hans tidiga radikala politik och hans uppkomst från den livliga intellektuella gemenskapen av Londons "oliktänkande akademier" vid en tid då religiösa icke-konformister som den unitariska Coleridge inte tilläts att gå på Oxford eller Cambridge: han har rätt i att vetenskap och filosofi var mer aktiva bland "ödmjuka och obskyra" personer, som Joseph Priestley eller Anna Letitia arbauld, som hade dök upp från de oliktänkande akademierna på grund av att de var blockerade av religion eller kön ...


Vid mitten av seklet var emellertid dessa krafter i användningen av grotesk i prosa helt integrerade som en fråga om stil. Vi kan kontrastera två praktiska exempel från mitten av århundradets England, i Dickens roman David Copperfield, jämfört med Carlyles ökända essä som ursprungligen publicerades under titeln "Occasional Discourse on the Negro Question". De flesta av Dickens skurkar – den skurkaktiga dvärgen Quilp i The Old Curiosity Shop, puckelryggen Flintwinch i Little Dorrit, skrotbutiksinnehavaren Krook som går under av spontan förbränning i Bleak House – har namn och fysiska egenskaper som visar att de är nära- perfekta exempel på det groteska.


Föreställningen att denna grotesquerie på något sätt är relaterad till strimmen av samhällskritik i Dickens fiktion är något attraktiv, eftersom även de sociala problemen i dessa romaner är konfigurerade på sätt som påminner om det groteska, som Circumlocution Office i Little Dorrit , Boffins maffiga dammhög i Our Mutual Friend, eller filantropen och försumliga mamman Mrs. Jellaby i Bleak House som bevisar Dickens polemiska poäng om välgörenhet som börjar hemma genom att bli ganska groteskt uppäten av kannibalerna i Borrioboola-Gha. Vi kan se Dickens grotesk i en mindre besynnerlig form, men fortfarande igenkännbar som grotesk, i introduktionen av den skurkaktiga Uriah Heep i kapitel 15 av David Copperfield: When the ponny-chaise stop at the door, and my eyes were intensive on the door. hus, jag såg ett kadaveriskt ansikte dyka upp vid ett litet fönster på bottenvåningen i ett litet runt torn som utgjorde ena sidan av huset och snabbt försvinna.


Den låga välvda dörren öppnades sedan och ansiktet kom ut. Den var ganska lika dödlig som den hade sett ut i fönstret, fastän den där var den där röda nyansen som ibland kan ses i huden på rödhåriga människor. Den tillhörde en rödhårig person - en ungdom på femton, som jag uppfattar det nu, men som såg mycket äldre ut - vars hår var klippt så nära som närmaste skäggstubb; som knappt hade några ögonbryn och inga ögonfransar och ögon av en rödbrun, så oskyddad och oskuggad, att jag minns att jag undrade hur han somnade. Han var högaxlad och benig; klädd i anständigt svart, med en vit halsduk; knäppt upp till halsen; och hade en lång, slank skeletthand, vilket särskilt drog till sig min uppmärksamhet, när han stod vid ponnyns huvud, gnuggade hakan med den och tittade upp på oss i schäslongen.


Dickens, kapitel 15 Vi kanske noterar de klassiska delarna av. vetenskapslärare, jag ville välja en facklitteraturläsare om ett ämne av intresse för mig och en som jag kunde dela min kärlek till vetenskap med eleverna. Jag valde Remarkable Rocks av Ron Cole. Jag trodde att eleverna skulle njuta av att se min stensamling, som jag tog med som en del av lektionen. Eleverna fick möjlighet att observera och sortera stenar och använda information de hämtat från boken för att märka dem. Jag förväntade mig att lektionen skulle tilltala eleverna starkt på grund av de praktiska aktiviteterna. De kunde lätt identifiera syftet med läsningen och jag förväntade mig att de skulle vara engagerade från början. En elev i klassen, Justin, har inga diagnostiserade funktionshinder, men han anses vara en kämpande läsare.


Riskriktmärket för elever i årskurs 6 är 40 ord per minut. Justin läser på den här nivån och är... Otherness" Quality of Gothic Fiction Otherness in Wapole and Lewis Konstruktionen av annanhet representeras i gotisk fiktion på tre primära sätt: 1 En underliggande betoning på det övernaturliga är en stark plattform för att presentera en känsla av den andra för läsarna. Det övernaturligas "annanhet" Med sitt skrivande av romanen The Castle of Otranto sägs Horace Wapole ha uppfunnit den gotiska romangenren -- en klassificering som i hög grad bygger på representation av det övernaturliga. I samtidens läsares medvetande... Denna lektion skulle i sig bestå av flera mindre lektioner för att inkludera alla uppgifter och ge ordentligt utrymme för inlärning och absorption.


Denna förlängda tidsperiod kommer också att hjälpa eleverna att göra större framsteg med den multimediateknik de har tillgänglig, som som en dynamisk miljö och erfarenhetsmässigt uttryck och kommunikation kräver tid för att möjliggöra ompositionering och omanalys av Gonzalez et al. Genom att gå vidare i segment kommer leaners att fullfölja en undersökning av hur utomjordisk historia kan vara till hur lika teknologierna under den aktuella perioden är till vissa teknologier i dag, trots de väsentliga och obestridliga skillnaderna. Lektionens mål inkluderar en förbättrad förståelse av kommunikationsteknik och dess betydelse i alla tider, samhällen och civilisationer; en förmåga att skapa kopplingar mellan historiska teknologier och förmågor och de som finns idag, förmågan att arbeta effektivt i grupper, förmågan att...


Referenser Brophy, J. Undervisa och lära historia i grundskolor. New York: Teacher's College Press. Castek, J. Hur skaffar eleverna i årskurs 4 och 5 de nya kunskaperna om läsförståelse online? Utforska de sammanhang som underlättar lärande. Cunningham, P. Förståelse under guidad, delad och oberoende läsning, klasser K Carson Dellosa Publishing Company. Curby, T. Variation inom dagen i kvaliteten på interaktioner i klassrummet under tredje och femte klass. The Elementary School Journal, 1 , HALDANE "Some Enemies of Science" J. Haldane Vivisektionsdebatten: J. Haldanes "Some enemies of science" Vivisektionsdebatten är gammal. Så tidigt som vetenskapsmannen J. Haldane försvarade rigoröst bruket av vivisektion mot dess tidigaste belackare, och hävdade att till och med måttlig statlig reglering av vetenskapligt beteende för att skydda djurens rättigheter var hycklande, med tanke på hur djur behandlades på andra sfärer av mänskligt liv.


Däremot belyser David Suzukis essä "The pain of animals" djurförsökens centrala paradox. Å ena sidan är djurförsök bara användbara på grund av våra biologiska likheter med djur. Å andra sidan hävdar vi vår rätt att utnyttja djur baserat på våra inneboende skillnader från dem. Intelligensen hos djur som schimpansen är analog med ett tvåårigt barn och ändå rättfärdigar vi genom logiskt grepp att använda schimpanser i laboratoriet genom att kalla dem... Referenser Haldane, J. Några vetenskapens fiender. The Nelson Introduction to Literature 2nd Ed. Toronto: Thomson Nelson.


Suzuki, David. Djurens smärta. Sanning i fiktion "Lev efter de ofarliga osanningarna som gör dig modig och snäll och frisk och lycklig. enligt Tarskis semantiska sanningsteori är en proposition sann om och endast om den anger vad som är fallet. Till exempel är påståendet "Katten är på mattan" sant om och bara om det finns en riktig katt på en riktig matta. Tarskis oro för exakta kriterier för att bestämma meningars sanningsvärde kom ur ett projekt för att ge rigorösa definitioner av sanning i den vetenskapliga diskursen Hodges, på en mer allmän nivå, har logiker och filosofer hävdat... En icke-sanning behöver inte reduceras till en enkel lögn, lika lite som en agnostiker kan placeras i samma läger som en militant ateist, helt enkelt för att ingen av dem bekräftar existensen av en gud.


Eftersom attityder till religiös tro kan variera på subtila, icke-binära sätt, behöver skönlitterära verk en mer subtil uppsättning termer för att beskriva deras eventuella icke-sanna relationer till den faktiska världen. Istället för att bara vara falskt eller osant, kan ett fiktionsverk beskrivas som "parafaktiskt" eller "paralethia", för att mynta några imaginära ord som kombinerar det grekiska prefixet för tillsammans med ett grundord för sanning. Ett komplext skönlitterärt verk kan innehålla både sanna och osanna påståenden. Faktum är att historien kan förlita sig på sin dramatiska effekt på den kreativa återberättelsen av en kontrafaktisk historia som innehåller verkliga historiska personer och händelser.


Genom att införliva fiktiva karaktärer i historiska händelser tillsammans med historiska personer lyckas författaren Alan Moore glida in i berättelsen vad hans fans kan ta för att vara ärliga insikter - eller obekväma sanningar - om hur den amerikanska politiska makten fungerar. Moore kan ha fel i sina spekulationer om hur saker kunde ha hänt om en handfull fantastiska människor hade förändrat historiens gång under 1900-talet. Men han uppmanar oss att överväga vad som kan vara sant om oss själva med en övertygande handling som kreativt blandar fakta och fiktion.. Även om ett logiskt påstående kan vara en lögn såväl som en osanning, kan ett fiktionsverk inte kvalificeras som en lögn.


Att ljuga är "att göra ett osant uttalande med avsikt att lura" Merriam-Webster, När människor omedvetet gör osanna uttalanden som de felaktigt tror är sanna, har de helt enkelt fel, de ljuger inte. De ljuger inte där avsikten att lura eller vilseleda saknas. Skönlitterära författare, till skillnad från lögnare, inkluderar ofta ansvarsfriskrivningar, som säger att deras arbete. Science fiction skildrar ofta en dystopisk verklighet för att visa fel och brister i den mänskliga naturen eller i mänskliga samhällen. Tekniken blir en förlängning av den mänskliga naturen, vilket gör det möjligt för människor att missbruka eller utnyttja. I William Gibsons roman Neuromancer ger författaren en dyster skildring av hur människor använder teknik.


Människor möter teknologi på ett sätt som utplånar deras förmåga att relatera till varandra eller uppleva känslor som medkänsla och empati. Huvudpersonen Henry Case är ett undantag, varför publiken kan relatera till hur han försöker undergräva systemet. En matris ersätter det mänskliga kollektiva medvetandet, och artificiellt intelligenta system kan till och med avvärja döden. I Neuromancerns värld kan enskilda människor till och med ladda upp sina egna personliga minnen och upplevelser för att bevara dem. Smith konstaterar att det kan vara omöjligt att entydigt bevisa något med hundra procents noggrannhet; snarare söker forskare sannolikhet.


Termen teori tolkas ofta fel: Smith säger att "teorier förklarar alltid fakta. Teorier är i grunden breda hypoteser. Lagar, å andra sidan, är mer restriktiva och är ofta härledda från teorier. Utövandet av vetenskap innebär såväl experimenterande som presentation för det vetenskapliga samfundet. När forskningen presenteras för andra forskare görs det vanligtvis genom fackgranskade tidskrifter. Ofta kommer andra forskare att kritisera och kritiskt utvärdera det vetenskapliga experimentet och försöka replikera det.


När experimentet har replikerats kan hypotesen bli en del av den etablerade vetenskapens kanon och därifrån, allmän kunskap. Eftersom vetenskapen bara kan ta itu med det som är observerbart och mätbart, kan den inte tillämpas på filosofi, estetik,... Men den kanske mest dramatiska avvikelsen mellan fanfiction och de faktiska Potter-böckerna är allvaret och bristen på humor i fanfiction. Harry Potter-romanerna var anmärkningsvärda för sina magiska godis, kvastar, trollformler och andra former av lättsinne som lättade några av de allvarliga frågorna som rör döden, förbannelser, profetior och en växande vuxen medvetenhet om karaktärerna.


Rowling använde ofta en väldigt ironisk ton i dialogen och i sin författarröst. Denna Potter-fanfiktion har en modernistisk, nästan Hemingway-liknande stil eftersom den snabbt rör sig från år till år i dystra, lediga meningar, och talar om Harrys sorg över hans omständigheter och döden som magin har orsakat. Harry befinner sig helt klart som person, och fanfictionens fokus är mer internt än externt. Det är svårt att föreställa sig att Rowlings böcker har haft ett sådant grepp om fantasin... Arbete Citerad Suitesamba. Darwinism och Standard Social Science Model Om Standard Social Science Model har fel, då är vi mindre altruistiska än vad som annars skulle vara fallet.".


Med andra ord kan samma uttalande lyda: "Om kultur inte är den underliggande orsaken till mänskligt beteende, då är människor mer själviska än de skulle vara om kulturen var den underliggande orsaken till mänskligt beteende. Är det att ha A en falsk presumtion som lagts fram av SSSM villkoret för att ha B självcentrerade människor? Låt oss undersöka såväl premissen som argumentet. Standard Social Science Model hävdar att "endast genetiskt bestämt mänskligt beteende är "naturligt" eller biologiskt" Zimmer, 1. Detta betyder att när ett spädbarn drar sig bort från elden, eller... Resources Young, J.


Giltiga argumentformulär. htm Dawkins, Richard. pdf Zimmer, J. Evolutionspsykologi utmanar den nuvarande samhällsvetenskapen. politisk representation av afroamerikaner i södra USA. Författaren utforskar många olika teorier såväl som Malcolm X och Martin Luther Kings idéer för att utforska underpresentationen av svarta politiskt. Det fanns åtta källor som användes för att slutföra denna artikel. Afroamerikaner har kommit långt sedan nationens start. Från slaveriets dagar till nutid har många broar korsat och många strider har vunnits. De dagar som svarta var tvungna att sitta längst bak i bussen är förbi.


Det går inte längre att säga till svarta att de måste äta på en viss restaurang. Svarta och vita barn går i skolan tillsammans dagligen, de växer upp på samma gator och de gifter sig med varandras ras med ökande frekvens. Det håller på att bli det Amerika som grundarna föreställde sig när nationen skapades. En av anledningarna…. Verk Citerade Ellison, Ralph. Den osynliga mannen Cornell, Stephen. The Return of the Native: American Indian Political Resurgence Oxford University Press; Återtryck upplaga oktober Swain, Carol. Svarta ansikten, svarta intressen: Representationen av afroamerikaner i kongressen. Klimatförändringar Global beväpning: fakta eller fiktion Global beväpning är ett kontroversiellt ämne till stor del på grund av dess vidsträckta förutsägelse om en världsomspännande katastrof, en bild som är långt överdriven från verkligheten av globala klimatförändringar.


Om det skulle vara ett mer subtilt fenomen, säg ett ökat molntäcke, eller fler soliga dagar i februari, då skulle folk inte uppmärksamma saken och fortsätta leva sina sorglösa liv. Detta är dock inte verkligheten, eftersom vetenskapen förutspår massiva förändringar av hur hela mänskligheten kommer att behöva leva på grund av klimatförändringarna. Vissa kan håna detta påstående, och vissa kan på allvar ändra sina vanor i rädsla för framtiden. För jämförelsens skull kommer jag att presentera troende på global uppvärmning och förnekare av global uppvärmning och kommer att analysera motiven för varje sida att utöka sitt inflytande, vare sig det är i den politiska sfären eller...


Citerade verk: "Grunderna för global uppvärmning - Vetenskap om global uppvärmning - miljöförsvarsfond. Klein, Naomi. Global uppvärmning, fakta eller fiktion. NOAA - National Oceanic and Atmospheric Administration. Global uppvärmning: fakta än fiktion Fokus i denna artikel ligger på global uppvärmning och dess orsaker. I introduktionsfasen har vi gett en kort översikt av problemet tillsammans med en kort titt på detaljerna i själva problemet. Det nämns här att hur mycket förändring som faktiskt har registrerats under de föregående decennierna och vad framtiden kan ha för planeten om trenden fortsätter som den är just nu. Den har också nämnt konsekvenserna av temperaturhöjningar som kan resultera i många olika scenarier.


Vi fokuserade sedan på orsakerna till problemet och fick återigen en kort översikt över det, orsakerna delades upp i två huvudsektioner och ordentlig betoning lades på en av dem för att ge fenomenets grundorsak. Diskussionsfasen har en mer djupgående titt på orsakerna... Referenser Johansen, B. Global Warming Desk Referens. Connecticut: Greenwood Press. Uzawa, H. Ekonomisk teori och global uppvärmning. Cambridge, Storbritannien: Cambridge Press. Weart, S. Upptäckten av den globala uppvärmningen. Cambridge, MA: Harvard Press. Harris, P. Global uppvärmning och Östasien. New York: Routledge. På samma sätt råder det ingen tvekan om att koldioxidnivåerna också har stigit avsevärt, trettiosex procent sedan deras första inspelning. Muller. nödvändigtvis skadligt och inte nödvändigtvis hänförligt till mänskligt beteende.


De mest ansvarsfulla förespråkarna för global uppvärmning erkänner båda dessa osäkerheter men hävdar att om de observerade bevisen är signifikant relaterade till global uppvärmning, och om den globala uppvärmningen är orsaken... Referenser Crittenden, J. Och White, H. Muller, R. Physics for Future Presidents: The Science behind the Headlines. New York, NY: W. Science fiction och skräck erbjuder båda narrativ stängning och "återupprättandet av den sociala ordningen", liksom Repo Men, bara i det här fallet är den sociala ordningen som bevaras helt amoralisk och ond Grant Det slutar inte med att monstret eller utomjordiska hotet besegras, som Independence Day, Star ars, Terminator eller The ar of the orlds, men bara en bokstavlig återgång till 6 status quo och business as usual.


Repo Men är definitivt inte en tonårsfilm eller "infantiliserad" film, med starkt beroende av specialeffekter och ljus- och magiska shower, och inte heller vinner de goda i slutändan - i den mån det finns några bra killar alls. Den har inget verkligt hopp eller komplikation att erbjuda, och i denna absolut avhumaniserade framtidsvärld som saknar försonande egenskaper av något slag, kan Remys fantasitillvaro faktiskt vara att föredra framför "verkligheten". Så filmen är... CITERADE VERK Grant, Barry Keith. Liquid Metal: The Science Fiction Film Reader. Wallflower Press, Landsberg, Alison. Kennedy eds. Cybercultures Reader, andra upplagan.


Routledge, Milner, Andrew. Sobchak, Victoria. Kvinnliga science fiction-författare som probing Pathfinders Författaren Marge Piercys Woman on the Edge of Time skrevs i , och den har fått kritik för den science fiction-framtid den skildrar, men den fick troligen litterära vingar av en bisarr science fiction-berättelse skriven i , enligt en vetenskaplig uppsats i Critique: Studies in contemporary Fiction Seabury, science fiction-sagan Seabury anspelar på är faktiskt "ofta kallad det första science fiction-verket", och det är den klassiska historien om Frankenstein. Dessutom använder Seabury ett citat för att spetsa locket till Frankensteins författare, Mary Shelley, som i skrivandet Frankenstein har skrivit "kanske det enskilt mest inflytelserika science fiction-verket av en kvinna. Science fiction-verk är ofta utformade för att bara vara sanningsenliga i författarens och läsarens ögon.


Men det finns tillfällen då antingen ett science fiction-verk är nära parallellt med vår världs framtid och därför blir en möjlighet eller när livet eftersträvar ett science fiction-liknande ideal som gör sökandet heroiskt i. Då skulle detta resultera i en situation där allt är möjligt och ingenting var utöver det vanliga och intressant inträffar. Science fiction är tänkt att behålla ett element av det mänskliga och verkliga, för att fängsla dess läsare. Det finns många definitioner av vad som räknas som science fiction. En allmän uppsättning villkor skulle vara berättelser som hänför sig till användningen av vetenskap och/eller teknik som ofta utspelas i framtiden, som involverar både delvis sanna och delvis fiktiva vetenskapliga teorier och lagar. Vad är science fiction? Citatet anger hur science fiction påverkar oss i våra handlingar, om science fiction inspirerar dig kommer dina handlingar att visa hur mycket beundran science fiction ger.


Science Fiction är litteraturen om förändringar baserad på föreställd framtid på ett vetenskapligt eller tekniskt sätt, mestadels om yttre. Dick är många och inkluderar det faktum att båda författarna var långt före sin tid, hade ambitioner om universum och en framtida elektronisk era att komma, hade ett tema som kretsade kring en avlägsen planet och utmanade mänskligheten. Båda science fiction-författarna var bortom sin tid. Genom hela. Frågan är om det går att skilja mellan fantasy och sann science fiction. Jag påminns om analogin, som jag tror kan tillskrivas Theodore Sturgeon, med alven som stiger upp vertikalt på sidan av en tegelvägg. I en science fiction-historia skulle alvens knän böjas, hans tyngdpunkt kastas framåt, hans strumpkeps hängande nerför halsen, med fötterna möjligen utrustade med någon form av sugkoppar.


I en fantasi, å andra sidan, skulle tomten helt enkelt gå. Hemsida Science Fiction. Gratis science fiction-uppsatser och uppsatser. Sortera efter: Mest relevant Högsta betyg. Tillfredsställande uppsatser. Sida 1 av 50 - Om uppsatser. Bättre uppsatser. Science in Science Fiction Ord 3 sidor 6 citerade verk. Science in Science Fiction. Kraftfulla uppsatser. The Rise of Science Fiction Words 4 sidor. The Rise of Science Fiction. Genren av science fiction-ord 3 sidor. Genren av science fiction. Bra uppsatser. Science fiction i Frankenstein-ord 2 sidor. Science fiction i Frankenstein.

No comments:

Post a Comment